BLOGBlogini tarkoitus on tunnelmoida jokapäiväisen elämän kauniilla asioilla ja tuoda esille, että tämä hetki on tärkein ja kauneutta on ympärillä arjen yksityiskohdissa, kun vain oppii näkemään. Kulje tuttua polkua hitaasti, huomioiden yksityiskohtia. Pysähdy, jotta kerkeät havainnoimaan.

Olen harjoitellut vuosia tietoisen läsnäolon taitoa (mindfulness). Tuhansia vuosia vanhat itämaiset meditaatiotaidot parantavat elämänlaatua auttamalla keskittymään tähän hetkeen ja olemaan tietoinen ympäristöstään. Kun stressaavan työpäivän jälkeen tulen kotiin väsyneenä ja ylikierroksilla, keitän kannullisen teetä, sytytän kynttilän, laitan lempimusiikkia soimaan, istun hetken ja rentoudun, alkaa pysähtymisestä palautuminen ja rentoudesta nousevat tuoreet, hyvät ideat ja luovat ratkaisut.

Koti muodostuu tiloista, kellä yhdestä, kellä useammasta, joihin tunnelman luominen sisustuksen kaikkinaisin keinoin on mielestäni nautinnollista. Tunnelmaa eivät luo pelkästään tavarat ja seinät ympärillä, vaan valot, varjot, lämpötila, tuoksut ja ennen kaikkea ne ihmiset, jotka tilassa olevat ja käyvät. Pienistä asioista muodostuu kokonaisuus, niin elämässä kuin sisustuksessakin. Pienet asiat ovat tärkeitä, kuten pöytälampun valaisema kodikkaankeltainen valoympyrä pöydällä ja lattialla, liinavaatekaapin lakanapinojen (tai myttyjen) inspiroivat värit, Erittäin Hienon Suomalaisen -shampoon tuoksu vesihöyryisessä kylpyhuoneessa, lempitrikootyynyliinan pehmeys, kun väsynyt poski painuu sitä vasten, tai sateen ropina peltisellä ikkunalaudalla.

Toivon, että viihdyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lisää kommentti tai anna palautetta!