keskiviikko 7. syyskuuta 2016

MIELENKIINTOISET JAPANILAISET TEKSTIILISUUNNITTELIJAT HAUSSA -Postausta päivitetty!

Artikkelia on muokattu 4.12.2016 sekä 30.08.2017

Viime viikonloppuna Helsingin Kaapelitehtaalla oli Helsinki Design Weekin vetonaula, Design Market, joka on pohjoismaiden suurin varastomyyntitapahtuma. Sieltä voi ostaa korkealuokkaisia muotoilutuotteita alennettuun hintaan. Tapahtumaan osallistui viikonlopun aikana noin 25 000 kävijää ja 200 myyjää. 

Paikalla oli myös japanilainen tekstiilisuunnittelija, kuvittaja Eri Shimatsuka tuotteineen. Hänen pisteellään oli myynnissä ensimmäistä kertaa Suomessa myös Naomi Iton kankaita ja tekstiilituotteita.

Japanihulluna olen etsinyt pitkään kivoja japanilaisia kankaita ja nyt olen löytänyt pari kivaa suunnittelijaa. Toiseen, eli Eri Shimatsukaan olen tutustunut jo vuoden 2015 Habitare-messuilla, mutta nyt vasta tutustuin tarkemmin hänen tuotantoonsa. Shimatsukan tyyli on ihanan värikylläinen ja elämäniloinen. Hän asuu tätä nykyä Suomessa ja on suunnitellut kankaita myös Marimekon Art Work studiossa. Ennen Suomeen muuttoa ja opintoja Aalto yliopistossa, hän työskenteli englanninopettajana Tokiossa ja Okinawassa.

"PIKKU SAARI" on myös Erin tuotemerkki. Sivuilla KOKKA-FABRIC.COM on mielenkiintoinen haastattelu Eristä. "KIPPIS"-tuotemerkin sivuille pääsee täältä:
KIPPIS-DESIGN.NET
japanese textile designer, textile design,
Eri Shimatsuka, japanese textile designer, textile design, scent of scandinavia
Eri Shimatsuka, japanese textile designer, textile design, scent of scandinavia
Eri Shimatsuka, japanese textile designer, textile design, scent of scandinavia
Eri Shimatsuka, japanese textile designer, textile design, scent of scandinavia
Helsinki Design Week, Kaapelitehdas, Helsinki, Design outlet
Helsinki Design Week, Kaapelitehdas, Helsinki, Design outlet, merikaapelihalli
Toinen suunnittelijoista, Naomi Ito on japanilainen akvarelli-taidemaalari, jonka töiden pohjalta on syntynyt Nani IRO Textile. Kankaita on tuottanut vuodesta 2002 japanilaisen tekstiilivalmistaja KOKKA co.,ltd. Nani IRO Textile on yksi ensimmäisistä brändeistä, joka on painanut tuplaharsokankaaseen.

Naomi Iton kankaiden sävyt ovat kauniin murrettuja ja herkkiä. Kuoseja on hyvin monen tyylisiä, joten jokaiselle löytyy jotain.Naomi Ito, japanese textile designer, textile design, japanese artist, kokka co.,ltd, design market, helsinki design week
Naomi Ito, japanese textile designer, textile design, japanese artist, kokka co.,ltd, design market, helsinki design week
Naomi Ito, japanese textile designer, textile design, japanese artist, kokka co.,ltd, design market, helsinki design week
Naomi Ito, japanese textile designer, textile design, japanese artist, kokka co.,ltd, design market, helsinki design weekIlmoittelen täällä heti, kun Suomen myyntipaikka näille tuotteille selviää!

Joulukauppa Pikku Japani on auki 30.11 - 22.12.2016 osoitteessa Laivurinrinne 1, Helsinki

Joulukaupasta löytyy ihania japanilaisia tuotteita kuten sou・soun sukkia, kippiksen tekstiilituotteita, vuosikalenteri, erilaisia kirjoja jne.Joulukauppa Pikku Japani will be open from November 30 to December 22! Shop is open from wednesday to saturday at 15 - 18. You can find various lovely Japanese products such as socks of Sou・sou, textile products from Kippis, annual calendar and books.

Avajaiset / opening: 8.12.2016 klo 16 - 19


Kauppa on auki ke - la klo 15 - 18.

Ornamon Design Joulumyyjäiset ovat tänään 4.12 klo 17.00 Kaapelitehtaalla, Tallberginkatu 1. 

Siellä on myynnissä Eri Shimatsukan, sekä yli 260 muun myyjän tuotteita (taidekäsityö, muotoilu, muoti, sisustus, grafiikka).


Helsinki Design Week jatkuu vielä tämän viikon, eli 11.09.2016 asti ja ohjelmassa muunmuassa Habitare-messut Messukeskuksessa keskiviikosta sunnuntaihin (07.-11.09.2016). 

Päivitys 30.08.2017:

Eri Shimatsukan tuotteita voi tiedustella osoitteesta:

info@erishimatsuka.com

Eri:n tuotteita saa tänäkin vuonna Design Marketista Kaapelitehtaalta 09.-10.09.2017.


Tämä päivä vierähtikin kivasti Habitaressa ja siitä myöhemmin lisää!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lisää kommentti tai anna palautetta!